Filters
Zoom in
Zoom uit
Open kaart

Wie is UtrechtDeelt?

Met UtrechtDeelt stimuleert de Gemeente Utrecht autodelen onder haar inwoners. We zien veel voordelen in autodelen! Niet alleen voor jou als individu, maar ook voor de stad Utrecht als geheel. De belangrijkste voordelen: een betere luchtkwaliteit en minder parkeerdruk. Als meer Utrechters autodelen, zijn er minder auto’s in de stad. Simpel. En mensen die in deelauto’s rijden, maken er vaak selectiever gebruik van. Een extra voordeel! Autodelen kan binnen het eigen (sociale) netwerk of via een deelauto-organisatie. In Utrecht zijn zo al meer dan 700 deelauto’s. We willen dit aantal nog verder laten groeien. Hiervoor werken we samen met deelauto-organisaties in de stad.

We stimuleren autodelen ook om Utrecht aantrekkelijker en beter bereikbaar te maken. Minder auto’s in de stad en een selectiever en bewuster gebruik ervan, zorgen voor minder drukte op de weg. Daarnaast hebben we initiatieven zoals onze P+R-locaties, zodat er minder verkeer van buiten de stad in komt. Dit alles zal de aantrekkelijkheid en bereikbaarheid van Utrecht vergroten. Als je met meerdere bekenden een auto deelt, kun je in Utrecht gebruikmaken van meerdere parkeer- vergunningen. Lees hier meer over het (parkeer)beleid van de Gemeente Utrecht voor deelauto’s.

De website UtrechtDeelt biedt praktische handvatten om te starten met autodelen, onder andere door het delen van tips, ervaringen en informatie. De website UtrechtDeelt is tot stand gekomen in samenwerking met Natuur & Milieu.

Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt contact met ons opnemen via: [email protected]