Filters
Zoom in
Zoom uit
Open kaart

Tips

  • Kijk naar jouw reisgedrag en bereken wat voor jou handig is.
  • Kijk wat er in jouw buurt is of start een eigen groep waarin je onderling deelt, al dan niet via een bestaande aanbieder.
  • Zoek de vorm en de aanbieder die het best bij jou past.
  • Overweeg je aan te sluiten bij meerdere aanbieders, zodat je per rit de beste oplossing kunt kiezen.
  • Ook als je een auto leent van bekenden, kan het handig zijn dit via een platform te doen, of met een speciaal daarvoor bestemde verzekering. Zo breng je jullie relatie in ieder geval niet in gevaar als er onenigheid is over schade.
  • Maak je profiel compleet als je gaat huren van particulieren. Delen is gebaseerd op vertrouwen, dus het is fijn als je wat gegevens deelt zodat de verhuurder weet wie er met de auto op pad gaat.

Ervaringen

“Soms wil ik spontaan met de auto ergens naartoe en binnen vijf minuten vertrekken. Het is nog nooit gebeurd dat dit met autodelen niet gelukt is!”

- Ad

“Delen is het nieuwe hebben. Mijn BX wordt beter benut door hem te delen. En ik leer meer buren kennen.”

- Eline

“Toen ik net mijn rijbewijs had, was ik blij dat er om de hoek een deelauto stond. Geen eigen auto met alle kosten, en toch af en toe kunnen rijden. Hij was tot nu toe altijd beschikbaar als ik hem nodig had.”

- Regien

“De vrijheid van een eigen auto wilde ik niet opgeven, maar ik vond het zonde dat hij veel stilstond. Nu levert mijn auto zelfs geld op. Met goede service!”

- David

“We hadden twee auto’s, maar toch besloten we dat het ook met één auto en een deelauto kan. Beter voor het milieu en voor de portemonnee. Ik doe veel op de fiets, maar als het regent is het fijn om de deelauto te pakken.”

- Beitske